Álomban ébren / Awake in a dream

by Meszecsinka

supported by
tOm
tOm thumbnail
tOm Lovely voice, lovely drums, lovely music!
Rock with a folky sauce, but not too much or vulgar and an interesting language.
Worth more then one listen! Favorite track: Könnyű - Easy.
Philip Graham
Philip Graham thumbnail
Philip Graham I don't know how to describe this epic, remarkable music. Maybe: the shadows of storm clouds over a meadow of tall grass. Maybe: a curving beach covered not with sand but tiny shells. Maybe: a tree whose leaves constantly change colors. Favorite track: Miért nem látsz? - Why don't you see me?.
Satis Verborum
Satis Verborum thumbnail
Satis Verborum Daráltatok rendesen Művészetek Völgyében, így tovább! Favorite track: Hajnalban – At Dawn.
Máté Pintér
Máté Pintér thumbnail
Máté Pintér Egyszerűen zseniális, ahogy utaztat. Köszönöm<3 Favorite track: Hajnalban – At Dawn.
/
1.
Nehéz nyitva tartanom szemem, és nem elvesztenem az eszem, mindig nevetni, boldognak lenni. Már látom, hogy senki nem tudja. már látom, mindenki próbálja (hogy milyen) mindig nevetni, boldognak lenni. Inkább álmodom, gyógyír az álom. Ott kipróbálom, az életet, amit itt nehéz kitalálnom.
2.
Miért nem látsz, hisz itt vagyok előtted?! Meg akarlak gyógyítani! Nem hallasz... (de) itt vagyok melletted! Ne félj tőlem, hisz azért jöttem, hogy veled legyek. Megmutatom világod: füstös szoknyák, izzadt ölelések, tejfehér kacajok, buja sikolyok. Már találkoztunk, de nem tudtad, hogy én vagyok - hogy az te vagy! Tudom, hogy látsz, tudom, hogy hallasz...hisz, itt vagyok, én vagyok te vagyok én vagyok te..........
3.
Felülről fúj az őszi szél, zörög a fán a fa levél, ugyan babám, hová lettél, már két napja el nem jöttél. Már két napja el nem jöttél, talán a verembe estél. Nem estem én a verembe, véled estem szerelembe.
4.
Ti - You 05:43
Már találkoztam veletek, mikor álomban ébren kéz a kézben jöttetek felém. Megijedtem tőletek, úgy remegtem, mint egy kisgyerek, kit egyedül hagytak a sötétben. Felálltam, s szóltam Neki: hadd bújjak be melléd! Jól van, gyere - mondta, s aludt tovább. Én meg álltam, földbe gyökerezett a lábam. Na, miért nem bújsz? - kérdeztem magam. Nem tudom...mert nem vagyok önmagam. Felébredtem, vagy mégsem? Hiszen, eddig sem aludtam. És akkor tudtam, hogy megkerestetek engem.
5.
Azt mondták, könnyű, s oly gyönyörű, mint egy álom, majd meglátom. Bíztam a szavakban, az üres szavakban, körülöleltek, mint falak a szabadban. Omladozó vakolatok, nyilogató kis virágok tömik be a lyukakat, borítják be utamat. Rég tudom, hogy nem könnyű, és nem mindig gyönyörű, a fal is rég leomlott, a valóság meg vakított. (De) azt mondom, könnyű, s oly gyönyörű, mint egy álom, már máshogy látom. Bízom a szavakban, bízom a dalomban, bízom a holdban, bízom magamban.
6.
Én felkelék jó regvel hajnalban (2x) Kimenék én ajtóm elejibe (2x) Föltekinték nagy magos mennyekbe (2x) Nyitva látám mennyeknek kapuját (2x) S azon belül mennyország ajtaját (2x)

about

“…wild and messy, like the soundtrack to the rave at the end of the universe… an East European Kate Bush or Cocteau Twins... trance-like atmospheres that recall the likes of The Orb and Ozric Tentacles, with the band conjuring up huge waves of rushing sound.” Songlines Magazine UK
“I guess we have received the world music album of the year, like a punch in the stomach” Magyar Narancs (HU)
„It vibrates at a higher level than almost everything I’ve heard in the genre ... music, arrangement, voice and text releases categorization and unites in a sacred space." Lángoló Gitárok (HU)
„It's that kind of folk that sneaks up to the roots of wisdom teeth. Not with the songs for the tourists, but with dancing dervishes, moaning, ecstatic shamanism of the mediums. Or a soundtrack to the ritual execution." Dmoon.ru
“Awake in a dream” takes us to a fiery, mystical, oriental world, to the border between dream and waking." NOW Magazine

credits

released July 5, 2016

Oláh Annamária: ének, saz (1) / vocal, saz (1)
Biljarszki Emil: gitár, billentyűk, xilofon (5) / guitar, keyboards, xilofon (5)
Krolikowski Dávid: ütőhangszerek, dobok / percussion, drums
Vajdovich Árpád: nagybőgő, basszusgitár / double bass, bass
Karen Arutyunyan: gitár (3,6), duduk (3), furulya (6), mandolin (5), zhaleyka (1) / guitar (3,6), duduk (3), flute (6), mandolin (5), zhaleyka (1)
Kézdy Luca: hegedű (2) / violin (2)
Kovács Ferenc: hegedű, trombita (5) / violin, trumpet (5)

license

all rights reserved

tags

about

Meszecsinka Budapest, Hungary

“…wild and messy, like the soundtrack to the rave at the end of the universe…” Songlines Magazine (UK)
“Meszecsinka entices you with sounds of magical and hypnotic quality” Journal Frankfurt DE
„It's that kind of folk that sneaks up to the roots of wisdom teeth. Not with the songs for the tourists, but with dancing dervishes, moaning, ecstatic shamanism of the mediums. Dmoon.ru #Hungary #Bulgaria
... more

contact / help

Contact Meszecsinka

Streaming and
Download help

Shipping and returns

Report this album or account

Meszecsinka recommends:

If you like Meszecsinka, you may also like: